BelépésSzavazás

Jelenleg nincs szavazás...

Teszt: Nagy Vodafone 3G teszt

Egy teljes héten keresztül élõsködtünk a Vodafone 3G hálózatán. Kipróbáltunk gyakorlatilag minden szolgáltatást: videótelefonáltunk, TV-t néztünk, és összegyûjtöttük a jelenleg kapható készülékeket, a szolgáltatások árait.

Nagy Vodafone 3G teszt

Történelem

2005. december 16-án a Vodafone Magyarország bejelentette, hogy az országban harmadik operátorként, elindította a kereskedelmi szintû harmadik generációs szolgáltatásait. A sajtóközleményt nem követte reklámhadjárat, készülék- és szolgáltatásözön, ellenben sikerült tartani a koncessziós szerzõdésben rögzített 2006. január elsejei indulást. Az akkor még csak és kizárólag a Vodafone Connect Card-al elérhetõ hálózat egyedül a laptop-pal rendelkezõ üzletemberek számárra jelentett alternatívát, bár a hálózati lefedettség Budapest szinte teljes területén már létezett. A téli hónapok során egyre csak tolódott a valódi start, és egészen az idei év júniusáig kellett várni, ahol egy pazar sajtótájékoztató keretében kerültek bemutatásra a 3G-s szolgáltatások és a Vodafone Live 3G portál, amely többek között videóletöltést, mobil TV-t és fél millió zeneszámból álló adatbázist tartalmazott. A bejelentett készülékek között a Sharp, a Motorola és a Samsung UMTS kompatibilis telefonjaival ismerkedhettünk meg.

Jelen

Per pillanat ott tartunk, hogy Budapesten és vonzáskörzetében érhetõ el a Vodafone 3G mindenki számára. A maximálisan 384 Kbit/sec sebességre képes hálózat 3 hónapja mûködik aktívan, a Vodafone információ szerint eddig 10 ezer felhasználó vásárolt 3G-képes telefont. A nyár folyamán aktív reklámkampány hirdette a megújult Vodafone Live oldalt, amellyel kapcsolatban fõleg az 550 ezer letölthetõ AAC+ zeneszámot tartalmazó adatbázist emelte ki a szolgáltató. Jelenleg kapható 3G készülékek: Motorola V3x, Samsung Z540, Sharp 770SH, Sharp 550SH, Samsung ZV40, Sony Ericsson V630i.

Vodafone 3G lefedettség Budapesten és környékén

Vodafone Live 3G

A Vodafone szándékosan nem erõlteti a WAP szó használatát, sokkal inkább kedveli a Live fogalmat, amely számos színes tartalmat foglal magában. Többek között ilyen a Vodafone Live portál is, amelyet a legegyszerûbben az adott 3G-képes készülék jobb felsõ funkciógombjával érünk el - ez a megoldás gyakorlatilag bármelyik Vodafone által kínált, Live menüs készülékre igaz. A 3G-s telefonok számára azonnal megjelennek az UMTS hálózaton elérhetõ tartalmak, 2,5G-s telefonok számára ezek az oldalak láthatatlanok maradnak - értelemszerûen nem tudna igénybe venni egy GPRS-szel ellátott modell egy 3G-s szolgáltatást, persze, ha lenne EDGE, talán többen bele tudnának szagolni a mobilszélessáv rejtelmeibe.

Vodafone Live 3G

 

A cikk nem ért véget. Folytatás a Mobilnegyeden. Katt ide!

 

Adatbázisunkban jelenleg 2542 db telefonhirdetés található.
Ajánlatkérés az üzletektől cseretelefon, vagy beszámítás esetére. Válaszd ki, milyen telefont szeretnél venni.


Adatbázisunkban jelenleg 173 db tartozékhirdetés található.


Adatbázisunkban jelenleg 258 db üzlet található.

This is replaced...
This is replaced...