BelépésSzavazás

Jelenleg nincs szavazás...

Brutál jó áron csúcsmobil, ez a OnePlus 5T

A OnePlus 5T múlt héten hivatalosan is bemutatkozott, méghozzá keretmentes, méretes megjelenítővel.

Aki fogott már OnePlus 5-öt, nagyjából ugyanazt az érzést adja az 5T is, alumínium ház, homokfúvott, ergonomikus, ívelt hátlap jellemzi, így még vékonyabbnak tűnik. A gyártó egyelőre csak a Midnight Black színben árulja majd a telefont. Az újdonság méreteit tekintve egyezik a OnePlus 5-tel, mindössze egy hajszállal magasabb és szélesebb, ami újdonság, az az, hogy a home gomb eltűnt az előlapról, a hátlapra száműzték és kör alakú lett, funkcióiból maradt az ujjlenyomat-olvasó. A karcoktól nem kell félni, kerámiából készült.

Az előlap 80.5 százalékát a 6.01 colos OLED kijelző foglalja el, ez a OnePlus 5T egyik legnagyobb újítása. Szinte teljesen keretmentes lett, 18:9 képarányt kapott, a felbontás 1080×2160 pixel. A megjelenítőt érintő újdonság még az sRGB sztenderd választhatósága a beállítások között, akárcsak a DCI-P3, amely vibrálóbb színeket biztosít, valamint van adaptív megjelenítés és Napfény is, ez utóbbi értelemszerűen fényesebb és kontrasztosabb képet biztosít a jobb olvashatóság érdekében.

A OnePlus 5T másik nagy újítása az újragondolt kamerarendszer. A OnePlus 5 volt az első a gyártó kínálatában, amely dual kamerát kapott, a júniusi készülékben egy széleslátószögű és egy telefotó lencse dolgozott, a OnePlus 5T esetében azonban mindkét, f/1.7 fényértékű kamera széleslátószögű maradt, „teleobjektív” nincs, viszont a másodlagos 20 megapixel felbontású, ezt képes négy képpontot egyesíteni a zaj csökkentése érdekében, ez pedig gyenge fényviszonyok között biztosít még jobb fotókat. A gyártó elárulta, a OnePlus 5T felismeri az alacsony fényviszonyt, ekkor vált át a másodlagos kamerára.

Joggal merül fel a kérdés, hogy mi a helyzet a portré móddal, amihez szükséges a telefotó lencse. A OnePlus 5T ezt egy okos algoritmussal szoftveresen oldja meg, ráadásul a második kamera miatt a zajszint is csökken az előd modell fotóihoz képest.

A készülék a gyártónál elsőként megkapta az arcfelismerő funkciót, amely az előlapi kamerát használja, összesen nagyjából száz apró részletből ismeri fel regisztrálás után a tulajdonost. Ez nagyjából az Apple iPhone X 3D mapping technológiájának felel meg. Némi hátrány, hogy a Face Unlock használatához be kell kapcsolni a kijelzőt és csak után oldható fel a zár, míg a hátlapi ujjlenyomat-olvasó segítségével némileg egyszerűbbnek tűnik a metódus.

A OnePlus 5T esetében az OxygenOS interfész is kapott módosításokat, a Parallel Apps-nek köszönhetően klónozhatók a programok, így akár két fiókkal is használható egy közösségi alkalmazás, mint például a Facebook vagy az Instagram. Az új Galéria áttekinthetőbb lett, a kezelőfelületen az ikonok helyett saját használható, valamint felcserélhető a mostanában használt és a vissza navigációs gomb helye, stb. Természetesen az olyan funkciók, mint az Olvasási mód, a sötét nézet és az Éjszakai szemkímélő üzemmód, a játék közben Ne zavarj opció és egyéb apró, ám annál hasznosabb lehetőségek elérhetők. 

A OnePlus 5T Európában 500 és 560 eurós áron lesz megvásárolható, hardveresen minden maradt a OnePlus 5-ben megismert, így a Snapdragon 835 chipset, a 6 vagy 8 gigabájt RAM, valamint a 64 vagy 128 gigabájt tárhely.

Forrás: Phone Arena

 

Adatbázisunkban jelenleg 2540 db telefonhirdetés található.
Ajánlatkérés az üzletektől cseretelefon, vagy beszámítás esetére. Válaszd ki, milyen telefont szeretnél venni.


Adatbázisunkban jelenleg 173 db tartozékhirdetés található.


Adatbázisunkban jelenleg 258 db üzlet található.

This is replaced...
This is replaced...