BelépésSzavazás

Jelenleg nincs szavazás...

Megjelent a Galaxy S9 és S9+

A dél-koreai gyártó bejelentette tegnap este a nagyon várt új Galaxy S modelleket.

Már a tavalyi Samsung Galaxy S8 és S8+ is nagy sikernek örvendett, a ráncfelvarrás pedig úgy tűnik, jól sikerült, hiszen hónapok óta tartja a rajongókat lázban a két S9 érkezése. Az újdonságok közös tulajdonsága az elődökhöz hasonló keretmentes megoldás ezúttal még vékonyabb kávával és az ultramagas, Super AMOLED Infinity Display. A modellfrissítés során ezek és az új helyre került ujjlenyomat-olvasó az igazi módosítás.

A Galaxy S9 és 9+ esetében főként a keret alsó része lett keskenyebb, ez tűnik fel először, miközben az ujjlenyomat-szkenner a hátlapon a kamera alá költözött, így biztosítva kényelmesebb fogást és jobb használhatóságot, akár jobb, akár balkezes a felhasználó. A hajlított kijelzőknek köszönhetően az oldalsó keret itt sem látható egyáltalán, ezt a hajlítást az üveg hátlapon ismétlik, amiben kissé eltérnek a Galaxy S8-aktól az a sarkok kevésbé lekerekített kialakítása.

A Samsung Galaxy S9 5.8, míg az S9+ 6.2 colos kijelzővel rendelkezik, pontosan az S8-akkal megegyezően. Ugyanúgy vibráló, élénk színek, HDR-ready jellemzi őket, valamint 1440×2960 pixel felbontás. A Samsung az újdonságok esetében azonban egy újfajta bevonatot használt az előlapon a kijelzők védelmére, állításuk szerint még dinamikusabb a szemnek a látvány.

Ami a belső értékeket illeti, mindkét telefon a jelenlegi csúcs, nyolcmagos Snapdragon 845, illetve piacfüggően az Exynos 9810, 10 nm-es chipsettel felszerelt, ehhez az S9 esetében 4, míg az S9+-nál 6 gigabájt RAM-ot társítottak. Tárhelyből 64/128/256 gigabájt érhető el, régiófüggő az értékesítés, a microSD bővíthetőség megmaradt, akár 400 gigabájtos kártyát is elfogadnak. Itthon is elérhető lesz a dual SIM-es változat, ez esetben a bővíthetőség opcionális a hibrid tálca miatt.

Nem hagyták el a 3.5 mm-es jack portot és mindkét telefon IP68 víz- és porálló védelemmel biztosított. Némi meglepetésre a gyártó nem újított az akkumulátorok esetében, meghagyta a 3000 és a 3500 mAh kapacitású telepeket tavalyról, ahogy elérhető a vezetékmentes és a Quick Charge 2.0 gyorstöltés is. A pulzusmérőt továbbfejlesztette a csapat, így még pontosabb lett és továbbra is a hátlapi kamera mellett található az érzékelő.

Jó hír, hogy hosszú évek után végre sztereó hangszórókat kaptak a Samsung csúcsmobiljai, a megoldás egyszerű, az előlapi felső hangszóró lett a második, ez és az alsó, az USB C port mellett található is Harman márkájú (ha már egyszer felvásárolta a Samsung őket). A cég szerint 1.4-szer hangosabb így a rendszer, mint az S8 esetében volt. Az S9-ekhez is ugyanúgy AKG fülhallgató jár a gyári dobozban, mint az elődöknél, extraként Dolby Atmos térhangzás támogatással.

A csúcsok legnagyobb újítása az új, 12 megapixeles kamera, a super slo-mo videórögzítés bevezetése, valamint az S9+-nál az ugyanilyen felbontású dual kamerarendszer megjelenése veszteségmentes optikai zoommal és jobb portréval (ez utóbbi fix f/2.4 szenzorral rendelkezik). A legütősebb funkció azonban talán a változtatható rekesznyílás, ahol f/1.5 és f/2.4 között módosítható az érték, így gyengébb fényviszonyok között is kiváló képek készíthetők, hiszen több fényt tud beengedni a lencse.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem döntött a cég a fix f/1.5 nyílás mellett. Jó oka volt rá. Jól átható, hogy a rekesznyílás megnöveli az egész kép élességét, ami a nappali felvételeknél jó pont, viszont ha a környezet nem jól megvilágított, úgy a kamera az ISO és a zársebességre támaszkodva dönt az expozícióról. A változtatható értéknek köszönhetően azonban jelenettől függően érhető el kevés fény melletti éles kép.

A sokat pletykált super slo-mo videó is megérkezett, 960fps értékű mozgóképek rögzíthetők, a felbontás ez esetben viszont csak 720p lehet. Super slo-mo esetén egy másodpercnyi videóhoz hat másodperc felvett valós időre van szükség. Az automatikus mozgásérzékelés jól működik – jobban, mint a Sony Xperia XZ esetében –, ráadásul utólag, a galériából is lehetőség van megadni a videó fókuszpontját. Emellett a slo-mo videók gifként megoszthatók egyszerűen.

Az előlapi kamerákhoz – amely maradt a tavalyi, 8 megapixeles, f1.7 értékű – tartozik a Galaxy S9 és S9+ új funkciója, a Samsung által AR Emojinak nevezett cukiság, amely nem más, mint 3D avatar a felhasználóról. Elég egy szelfit lőni és máris készíthető az avatar. Igazán menő, hogy ha egyszer beállított avatart talál a telefon, automatikusan hozzáférhetővé teszi őket a billentyűzeten is, így bármilyen üzenetküldő alkalmazásban elküldhetők a matricák.

A Samsung Galaxy S9 és S9+ egyaránt Android 8.0 Oreo-val érkezik, ezen a Samsung Experience 9.0 UX kezelőfelület fut. Ebben új funkció az Intelligent Scan, amely kombinálja az írisz- és az arcfelismerést a gyorsabb feloldás érdekében, valamint a Samsung Pay azonosításhoz is segítséget nyújt. A Dedikált Ujjlenyomat lehetővé teszi a Titkos Mappák egy bizonyos ujjal történő hozzáférését.

Természetesen a Bixby asszisztens is megmaradt, dedikált gombja a hangerőgombok alatt található a bal oldalon. Több országban már március 16-án megvásárolható lesz a két újdonság Midnight Black, Titanium Grey, Coral Blue és Lilac Purple színekben (itthon a szürke nem kerül forgalomba). Hazánkban a hivatalos fogyasztói ár 280 és 310 ezer forint, már most előrendelhető a nagykereskedőknél, a Samsung még okostelefon beszámítással és extra 30 ezer forint kedvezménnyel is csábítja a rajongókat a cserére.

Forrás: Phone Arena

 

Adatbázisunkban jelenleg 2540 db telefonhirdetés található.
Ajánlatkérés az üzletektől cseretelefon, vagy beszámítás esetére. Válaszd ki, milyen telefont szeretnél venni.


Adatbázisunkban jelenleg 173 db tartozékhirdetés található.


Adatbázisunkban jelenleg 258 db üzlet található.

This is replaced...
This is replaced...