BelépésSzavazás

Jelenleg nincs szavazás...

Használd kevesebbet a mobilodat!

Meglepő dolgot prezentáltak tegnap a Google I/O rendezvényen, a Google ugyanis azt szeretné, ha kevesebb időt töltenének a felhasználók a telefonjukkal.

Az átlagos embert megkérdezve, mennyi időt tölt a telefonját nyomkodva vagy nézegetve, pontos választ nem tud adni, de szinte biztos, hogy túl sokat. Ebben szeretne a Google segíteni az Android P frissítéssel. A Digitális Jólét az Android P egyik alappillére, egyben egy olyan kezdeményezés, amelynek célja, hogy betekintést nyújtson a felhasználók számára a felhasználás mértékéről és segítsen csökkenteni a képernyő előtt töltött időt.

A technológiával való egyensúly eléréséhez vezető út az irányítópulttal kezdődik, ez bepillantást enged a részletekbe arról, mennyi időt töltött a telefon aktív módban, hányszor oldották fel a képernyőt, hány értesítést kapott és reagált rá. Ezek az adatok alkalmazásonként is elérhetők, például a YouTube elárulja, hány percet néztünk videót, legyen az app vagy asztali nézet.

 

A Google ettől a funkciótól azt reméli, hogy az emberek rádöbbennek, mennyi időt pocsékolnak el feleslegesen. A rossz szokásokat felszámolni már persze más történet, de ebben is segít a cég, méghozzá az App Timer funkcióval. Előzetesen meg kell adni neki, hogy naponta mennyi időt szeretnénk az adott programmal eltölteni, a szoftver pedig figyelmeztet, ha ezt elérjük, az alkalmazás ikonja szürkeárnyalatosra vált a nap hátralévő idejében.

A figyelmeztetések figyelmen kívül hagyása szintén fontos újítás az Android P-ben. A Ne zavarj üzemmód ugyanis erre is képes, de ami még jobb, hogy az új OS frissítés esetén kijelzővel lefelé fordítás esetén azonnal aktiválódik a Ne zavarj üzemmód. A kiemelt kapcsolatok természetesen ekkor is elérik a felhasználót, ha engedélyezi számukra.

Az Android P még az elalvást is könnyebbé teszi, az új módon Wind Down-nak hívják és előre meghatározott időpontban fekete-fehérre változtatja a kijelzőt, ezek ugyanis lényegesen kevésbé stimulálják az agyat, tehát könnyebb lesz letenni a telefont.

A Digitális Jólét egy hossztávú kezdeményezés a Google-től és az Android P csak a kezdet, a négy új funkción kívül biztosak vagyunk abban, hogy még több hasonló opció érkezik. Az Android P ősszel mutatkozik be hivatalosan és először – szokás szerint – a Google Pixel modellekre lesz elérhető.

Forrás: Phone Arena

 

 

 

Adatbázisunkban jelenleg 2543 db telefonhirdetés található.
Ajánlatkérés az üzletektől cseretelefon, vagy beszámítás esetére. Válaszd ki, milyen telefont szeretnél venni.


Adatbázisunkban jelenleg 174 db tartozékhirdetés található.


Adatbázisunkban jelenleg 258 db üzlet található.

This is replaced...
This is replaced...