BelépésSzavazás

Jelenleg nincs szavazás...

Az iPhone XR lett a legolcsóbb

LCD kijelző, Face ID és színes hátlapok jellemzik a tegnap megjelent iPhone trió legolcsóbb tagját.

Az iPhone Xs és az iPhone Xs Max mellé érkezett a főként a fiatalokat megcélzó iPhone Xr is megjelent friss színekkel a hátlapon, edge-to-edge kijelzővel és gesztusvezérléssel. Az iPhone Xs-hez és a Maxhoz képest fő különbség az egy hátlapi kamera és az LCD kijelző.

Megjelenést tekintve nagyon hasonlít a három iPhone egymáshoz, keretmentes a dizájn. Az iPhone Xr elő- és hátlapja egyaránt üveg, ezeket alumínium keret fogja össze, többek között itt érhető tetten a költségcsökkentés, az iPhone Xs-ek esetében ugyanis rozsdamentes acélt használt a gyártó. Az iPhone Xr hat élénk színben, fehérben, feketében, kékben, korallban, sárgában és Product Red pirosban választható. Ennyi opciója egyetlen vásárlónak sem volt az iPhone 5c óta. Az iPhone Xr IP67 víz- és porállóságot kínál szemben az iPhone Xs-ek IP68 védelmével.

Az iPhone Xr LCD kijelzőjét az Apple Liquid Retinának ×hívja, állítása szerint ez a legfejlettebb LCD panel okostelefonban. A megjelenítő 6.1 colos, ehhez 828×1792 pixel tartozik. A 3D Touch lemaradt, helyette rezgéses visszajelzés segíti a használatot, épp mint a MacBookok esetében a ForceTouch.

Az iPhone Xr megkapta a Face ID-t és a True Depth kamerát, ezek épp úgy működnek, ahogy megszoktuk, nincs home gomb, tehát kizárólag gesztusvezérléssel kezelhető a felület, akárcsak az iPhone X-nél. A burkolat alatt az Xr esetében is ugyanaz a processzor, az Apple A12 Bionic chipset dolgozik, amely a világ első 7 nm-es megoldása.

A hátlapon egy darab, 12 megapixeles szenzor található, ez nagyobb a korábban használt változatnál. Az optika megegyezik az iPhone Xs és Xs Maxban található fő kamerával, éppen csak hiányzik mellőle a másodlagos teleobjektív. Az Apple nagy dobás a portré mód bokeh effekttel, amelyet egyetlen szenzorral is meg tudtak oldani. A másik nagy újdonság az, hogy a felhasználók utólag is tudják a képek mélységélességét módosítani, az Apple-nél most jött el az idő, bár a konkurencia ezt a lehetőséget évek óta kínálja.

Az Apple másfél órával jobb üzemidőt ígér az iPhone 8 Plushoz képest az Xr esetében, amely nagyon jó hír, hiszen már az iPhone 8 Plus is jól teljesített. A gyártó 15 óra internetezést vagy 16 óra folyamatos videólejátszást ígér. Az iPhone Xr sokat késik a két testvérmodellhez képest, október 19-től lesz előrendelhető, a szállítások október 26-án kezdődnek.

Ami a hazai árakat illeti, azok az alábbiak szerint alakulnak:

  • 64GB: 299.990 Ft
  • 128GB: 319.990 Ft
  • 256GB: 359.990 Ft

Forrás: Phone Arena

 

 

 

Adatbázisunkban jelenleg 2533 db telefonhirdetés található.
Ajánlatkérés az üzletektől cseretelefon, vagy beszámítás esetére. Válaszd ki, milyen telefont szeretnél venni.


Adatbázisunkban jelenleg 173 db tartozékhirdetés található.


Adatbázisunkban jelenleg 258 db üzlet található.

This is replaced...
This is replaced...